Ally

Ally

Hé Ally! Wat is jouw rol bij RPM?

Hoi! Ik ben de coördinator voor het Engelse team en ik help de basistaalgroep op dinsdagen.

Waarom heb je besloten om mee te doen met RPM?

Ik was op zoek naar iets zinvols om te doen buiten de Uni en had eigenlijk niets gevonden totdat bij een volledig ongeluk een goede vriend van me me vertelde over RPM. Na enige eerdere ervaring met het onderwijzen van Engels als tweede taal, leek het me een geweldige kans om creatief te worden en plezier te maken en hopelijk ten minste één persoon naar mijn beste kunnen te helpen.

Wat was tot nu toe je favoriete moment bij RPM?

Zo veel! Tijdens een van onze taalgroepen schreven we op papieren lantaarns alles waar we dankbaar voor waren dat jaar. De overweldigende consensus was dat we elke week samen tijd konden besteden aan het oefenen van Engels (oke, dat waren misschien gewoon mensen die aardig waren!), Maar ook gewoon genieten van elkaars gezelschap en elke week samen lachen. Een andere geweldige was onze Winter-wedstrijd, waarbij we samen een speurtocht door de kerstmarkt deden (petje af naar mijn geweldige teamgenoten in Phoenix River!). We zongen, we maakten gekke foto’s en renden in de regen. Het was geweldig.

Klinkt leuk! Waarom heb je specifiek voor het Engelse team gekozen?

Vooral vanwege mijn extreem arme Nederlandse vaardigheden, toegegeven. Grapje! Mijn goede vriend Jacqui vroeg me om lid te worden van haar taalgroep en dat deed ik, de rest is geschiedenis.

Dus hoe kunnen mensen meedoen in de Taalcafés?

Gemakkelijk! Iedereen is welkom om elke vrijdag in de InnBetween deel te nemen aan onze Interculturele Cafés (zie onze FB-pagina voor meer informatie!) Of, voor al je geweldige dames die er zijn, zal ons Women’s Café aan het einde van deze maand (maandag om 17:00 uur) worden gelanceerd. !). Als je vragen hebt of meer wilt doen, kun je altijd contact met mij opnemen of met mijn Nederlandse partner in Heleen op language@refugeeprojectmaastricht.nl.