Q: Hoe kan ik helpen?

A: Wij waarderen alle hulp en ondersteuning die onze kant op komt!
Als je wilt meedoen aan ons project als een actieve vrijwilliger, hou dan de open vrijwilligerposities in de gaten op Facebook, Twitter en onze website. Als je een idee voor een project hebt, stuur ons dan een berichtje of een e-mail en deel je idee!
Ben je lid van een organisatie die met ons wil samenwerken? Stuur dan een mail naar info@refugeeprojectmaastricht.nl

Q: Hoe kan ik meedoen met het Refugee Project Maastricht?

A: Deze informatie vind je op onze “Doe mee!” pagina.

Q: Ik wil graag kleding of artikelen doneren

A: Het Refugee Project Maastricht accepteert geen fysieke donaties zoals deze. Er zijn echt andere organisaties in Maastricht die dit wel doen.
De organisatie Not-Just-A-Number accepteert donaties om aan vluchtelingen en asielzoekers te geven in Maastricht; hier vind je mogelijkheden om gemakkelijk te doneren. Stuur hen een e-mail!

Q: Wie zit er achter het project?

A: Het Refugee Project Maastricht is in februari 2015 opgericht als een samenwerking tussen de InnBetween Student Chaplaincy en het Student Service Center. Dit project is gefinancierd door de Gemeente Maastricht en de Universiteit van Maastricht.
De organisatie wordt volledig gedaan door vrijwilligers, waarvan de meeste studenten zijn in Maastricht. We proberen de hiërarchie zo plat mogelijk te houden en geven alle input van onze vrijwilligers gelijke waarde. Wil je meer weten over ons project? Ga dan naar de “Ons Verhaal” pagina. Heb je meer vragen, stuur ons dan een mail op info@refugeeprojectmaastricht.nl

Q: Moet ik een vluchteling of vrijwilliger zijn om deel te nemen aan de activiteiten?

A: Nee! Al onze activiteiten zijn open voor iedereen en meestal gratis! Je kunt naar alle evenementen komen die op onze Facebook pagina staan; let wel op de “GRATIS” tag op Facebook evenementen voor de kosten. Neem je familie en vrienden mee een maak er samen met ons een geweldige interculturele ervaring van.

Q: Welke evenementen kan ik bijwonen?

A: We hebben twee soorten evenementen; degenen die open zijn voor iedereen, en degenen die alleen voor vluchtelingen en asielzoekers zijn. Alle evenementen die u kunt vinden op onze Facebook-pagina zijn voor het publiek en meestal gratis. Niet-openstaande evenementen zijn alleen te vinden op onze website en worden aangeduid als ‘alleen vluchtelingen’.
Als je niet zeker weet welke evenementen open zijn en welke niet, stuur ons dan je vraag!

Q: Wat is het verschil tussen participeren en vrijwilligerswerk?

A: Onze organisatie is gestructureerd rond teams van vrijwilligers voor een gemiddelde periode van 6 maanden. Vrijwilligers kunnen deel uitmaken van een van onze 8 teams en zorgen voor administratieve, organisatorische of praktische taken. Een vrijwilliger in het communicatieteam kan bijvoorbeeld sociale media of de website verzorgen.
Als u geen vast onderdeel van de organisatie wilt worden, kunt u deelnemen als buddy in het Connect-project of als deelnemer aan onze reguliere evenementen.

Q: Welke mogelijkheden zijn er voor vluchtelingen om deel te zijn van de RPM?

A: Alle nieuwkomers – ongeacht hun asielstatus – zijn welkom in ons project. Als vluchteling of asielzoeker kunt u lid worden van onze taalteams en hebt u toegang tot reguliere wekelijkse taalgroepen in het Engels en / of Nederlands om hun taalvaardigheid te oefenen. Ze kunnen ook elke maandag deelnemen aan de wekelijkse Nederlandse taalcafés waar ze hun vaardigheden kunnen oefenen in een meer ontspannen omgeving.
Onze sport- en muziekteams organiseren verschillende activiteiten, zoals een wekelijkse voetbaltraining en een koor waar u aan kunt deelnemen. Al deze activiteiten zijn gratis en zijn er om een atmosfeer te creëren waar vriendschappen kunnen worden ontwikkeld. We hebben ook een buddy-project genaamd Connect. Daar kun je gematcht worden met de lokale bevolking of studenten op basis van je wederzijdse interesse en maak je zinvolle en duurzame relaties.
Als je vragen hebt over wat je kunt doen in het Refugee Project Maastricht, stuur ons dan een bericht!

Q: Hoe kom ik naar InnBetween?

A: The InnBetween bevindt zich aan de Capucijnenstraat 122 in Maastricht. Het gebouw is een beetje moeilijk te vinden omdat het zich tussen de Montessori School en de Studentenvereniging Circumflex bevindt. Onze vrienden bij Innbetween hebben een video gemaakt om je weg te vinden vanaf het Marktplein: