"Het mooiste aan deze ervaring was het voeren van betekenisvolle gesprekken met mensen uit andere culturen."
Pedro
Voormalig vrijwilliger @ RPM

Refugee Project Maastricht zou niet kunnen bestaan zonder de hulp van onze vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen en zo bij willen dragen aan een mooiere samenleving. De onderstaande teams bieden functies aan die misschien interessant voor je zijn. Je kunt op verschillende manieren van betekenis zijn voor RPM, dus aarzel niet en neem contact met ons op.

 

Vacatures

Ben je een schrijver of heb je een sterk oog voor detail? Het communicatie team is op zoek naar creatieve vrijwilligers die sterk zijn met taal en/of ervaring hebben met het ontwerpen van banners en flyers. Als tekstschrijver schrijf je teksten voor onze website en social media kanalen. Als grafisch vormgever help je mee met het ontwerpen van banners en flyers voor evenementen. Enige ervaring met photoshop is een pré. Wil jij ook deel uitmaken van het RPM communicatie team? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar communications@refugeeprojectmaastricht.nl

Het social events team is op zoek naar een Nederlands sprekende vrijwilligers die deel willen nemen aan het nieuwe project “Intergenerationeel beleven”. In een team van 3-5 personen zul je twee generaties en culturen met elkaar verbinden: ouderen uit Nederland en nieuwkomers uit het Midden-Oosten. Wij komen iedere woensdag avond bij elkaar en het is jouw taak om te zorgen dat alles soepel verloopt en het een leuke avond wordt. 

Als actieve deelnemer van het social events team zul je creatief- en probleemoplossend moeten denken. Je leert veel over events management en voert administratieve taken uit. Je werkt samen met je hele team, of in kleinere groepen, en werkt dan samen nieuwe ideeën uit, en je organiseert en maakt de planning voor de verschillende activiteiten. De wekelijkse bijeenkomsten woon je bij, en je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van jouw taken. Ook vinden wij de samenwerking met andere teams binnen RPM (voornamelijk het communicatie team vanwege de promotie van evenementen), externe organisaties, groepen en individuen erg belangrijk. 

De werklast bedraagt ongeveer 3-4 uur per week, maar dat is ook afhankelijk van het type activiteit dat op de agenda staat, de tijd van het jaar en jouw enthousiasme.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je CV en een korte motivatie brief (ongeveer 200 woorden) naar social@refugeeprojectmaastricht.nl.

Het huiswerk team is op zoek naar Nederlands sprekende vrijwilligers die kinderen willen helpen met taal- en rekenvaardigheid. Ook zijn wij specifiek op zoek naar mensen die middelbare scholieren kunnen helpen met wiskunde en andere bèta- vakken. Is dit iets voor jou? Stuur een korte motivatie brief en je CV naar homework@refugeeprojectmaastricht.nl 

Ben je een fanatieke sporter en wil je jouw vaardigheden inzetten voor een goed doel? Refugee Project Maastricht is op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die willen meehelpen met de organisatie van verschillende sportieve activiteiten voor onze gemengde gemeenschap bestaande uit vluchtelingen, studenten en inwoners van Maastricht. Ook zijn wij op zoek naar vrouwelijke vrijwilligers die kunnen helpen met activiteiten voor kinderen tijdens onze Zumba lessen. 

Wij streven ernaar om een laagdrempelige ontmoetingsplek te creëren voor onze leden. Dit doen wij door het organiseren van sport- en spelactiviteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Wij organiseren wekelijks zaalvoetbal en Zumba, maar er is ook zeker ruimte voor nieuwe ideeën. Het belangrijkste doel van het sport team is nieuwkomers het gevoel geven dat ze niet alleen zijn.

Wil jij deel uitmaken van RPM en jouw passie voor sport met anderen delen? Stuur dan een korte motivatiebrief naar sports@maastrichtuniversity.nl.

Het Nederlandse taal team organiseert leuke en informele bijeenkomsten die erop gericht zijn bekend te raken met de Nederlandse taal. Iedere maandag vindt het “Taalcafé” plaats en iedere woensdag is er een taalles voor beginners, waarin zij leren lezen, schrijven en spreken. Wil jij ook vrijwilliger worden? Aarzel niet en stuur een e-mail naar language@refugeeprojectmaastricht.nl