Pedro

Pedro

Hier bij RPM hebben we besloten om een ​​nieuw Volunteer of the Month-gedeelte te beginnen om het fantastische werk te laten zien dat onze vrijwilligers doen om vluchtelingen in de lokale gemeenschap te ondersteunen. Deze maand spraken we met Pedro Cortez van het Social Events Team om uit te zoeken wat hem drijft om vrijwilligerswerk te doen met RPM.

Hallo Pedro! Beschrijf jezelf in een zin!

Hoi! Ik ben een avontuurlijke persoon die altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen en creatieve ideeën om ze op te lossen.

Wat is jouw rol bij het Refugee Project Maastricht?

Momenteel ben ik lid van het Social Events-team, waar ik meehelp een wekelijks kindercafé te creëren waar vluchtelingengezinnen, studenten en inwoners van Maastricht ideeën kunnen uitwisselen of samen gewoon een leuke tijd kunnen doorbrengen.

Waarom heb je besloten om vrijwilligerswerk te doen met RPM?

Ik besloot om vrijwilligerswerk te doen met RPM omdat ik me realiseerde dat de vluchtelingengemeenschap in Maastricht niet genoeg geïntegreerd is in de lokale omgeving en ik wilde helpen om deze situatie te veranderen. RPM was voor mij een voor de hand liggende keuze omdat ik wilde werken in een organisatie die zowel lokale sociale impact had als initiatieven die bijdragen aan de sociale integratie van vluchtelingen.

Wat was tot nu toe je favoriete onderdeel van vrijwilligerswerk?

Mijn favoriete deel tot nu toe in deze ervaring is dat ik de kans heb om deel te nemen aan zinvolle gesprekken met vluchtelingen, vooral tijdens onze sociale evenementen. Dit heeft me in staat gesteld de problemen te begrijpen waarmee vluchtelingen vaak te maken krijgen terwijl ze deel gaan uitmaken van de gemeenschap in Maastricht.